Het is wintertijd en dus soeptijd. Hier zijn 5 ideeën voor lekkere, volle soepen voor tijdens de winter. Lekker om even op te waren of als maaltijd.

Erwtensoep. Natuurlijk bovenaan mijn lijstje. Echte Hollandse erwtensoep met rookworst en roggebrood met spek. Er bestaan verschillende recepten voor deze soep maar het uitgangspunt moet zijn dat er veel worst en spek in zitten en dat de soep niet te dun is.

Bonensoep. Nog zo’n klassieker: bonensoep. Ook deze soep mag niet te dun zijn en er moeten veel bonen in zitten. Nadeel is wel de winderigheid na het nuttigen van deze soep.

Uiensoep. Uiensoep kent een lange historie die teruggaat tot de tijd van de Romeinen. Veel mensen doen brood en kaas in de soep. Dat maakt deze erg machtig om te eten.

Tomatensoep. Met tomatensoep zit je altijd goed. Jammer genoeg bevatten de meeste tomatensoepen te weinig tomaten naar mijn mening. Daarom kook ik ze altijd extra mee. Een scheutje room maakt het ook nog eens extra romig.

Dikke groentesoep. Groentesoep is doorgaans erg dun maar in de winter snij ik extra groenten die ik mee kook. En natuurlijk extra balletjes en soepvlees.

Iedereen heeft zo z’n eigen soepvoorkeur maar zolang de soep dik is dan zal deze heerlijk smaken tijdens de winter. Je kunt ze zelf maken of kopen in een blik van Unox.