De Japanse auto fabrikant Honda heeft zojuist haar 100 miljoenste voertuig afgeleverd. Dat is een opmerkelijke prestatie omdat het merk pas in 1963 begon met het maken van auto’s.

Honda produceerde aanvankelijk alleen motoren waarmee fietsen konden worden gemotoriseerd. Ze begonnen daarmee in 1948 en het was hun manier om bij te dragen aan de wederopbouw van Japan na de Tweede Wereldoorlog. De productie van auto’s werd dus pas vele jaren later, in 1963, een feit.

De T360 was de eerste mini-truck van Honda. Die werd al snel gevolgd door de S600 roadster.
De S600 roadster betekende de ware doorbraak voor Honda als autofabrikant. Dit model werd geproduceerd in de eerste specifieke autofabriek van Honda. Die stond in Sayama City in Japan. Vijf jaar later begon Honda met het produceren van de opvolger, de N600. Deze werd, net als de TN360 geproduceerd in Taiwan waar Honda haar eerste fabriek buiten Japan bouwde. Tegenwoordig beschikt het over 34 fabrieken over de hele wereld. Vandaag de dag produceert Honda modellen zoals de Jazz hatch, de Civic, de HR-V en VR-V SUV’s en de NSX.
De productie van het 100 miljoenste voertuig volgt op de mijlpaal in 2003 toen de 50 miljoen werd bereikt. Precies 20 jaar daarvoor produceerde Honda nog 10 miljoen voertuigen.