Ruim 2.000 dieren uit Aquatopia zullen vanaf 8 januari worden ondergebracht bij de Antwerpse Zoo. Aquatopia sluit dan de deuren maar de vissen, reptielen, amfibieën en ongewervelden kunnen dan in de Antwerpse Zoo worden bekeken.

Aquatopia is het slachtoffer geworden van de vernieuwingen die de Antwerpse Zoo de afgelopen jaren heeft doorgevoerd. Om de waterdieren tegemoet te komen investeert de Zoo nu nadrukkelijk in nieuwe faciliteiten voor de dieren die voorheen gehuisvest waren in Aquatopia.

Zo moeten de dieren worden ondergebracht in bakken waarvan de temperatuur en de kwaliteit van het water optimaal is. De waterdieren zijn daar erg gevoelig voor.

Vanaf 8 januari moet ik dus terecht bij de Antwerpse Zoo om een groot deel van de collectie van Aquatopia te zien maar ik kan ook naar het Serpentarium, de reptielenzoo in Blankenberge en de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen omdat ook zij zich over een aantal dieren zullen ontfermen.

Jammergenoeg neemt de Antwerpse Zoo de grotere dieren zoals haaien, schildpadden en slangen niet over. Voor hen wordt nog een oplossing gezocht. Aquatopia praat daarvoor nog met verschillende andere Zoo’s en parken in West-Europa, waaronder Pairi Daiza, Nausicaa en Burgers’ Zoo.

Vast staat wel dat op 8 januari het doek zal vallen voor Aquatopia. Sluiting is dan een feit.