Mijn voornemen voor 2017 is om de productiviteit van mijn werknemers volgend jaar op te voeren door ze een gezonde werkplek te bieden. Daarbij overweeg ik de volgende stappen.

Snacks in de ban. De snack-automaat gaat eruit en zal vervangen worden door een mand met gezonde producten. Chocoladerepen, chips en andere snacks zitten vol suiker en ongezonde calorieën. Vanaf volgend jaar komt er een mand met vers fruit te staan.

Verplicht bewegen. Veel werkplekken zijn ingericht op ‘gemak’ en reductie van tijdsverlies maar de realiteit is dat even opstaan om ergens naar toe te lopen veel gezonder is. Om beweging nog verder te stimuleren plaats ik een home-trainer en loopband op de werkvloer en stimuleer ik mensen om tijdens het werk, of gedurende hun pauzes, hier even op plaats te nemen.

Betere spreiding van vrije dagen. Ik ga er op toezien dat mijn medewerkers niet langer hun vrije dagen bewaren voor één of twee vakanties per jaar, maar dat ze ook tussendoor eens een dag vrij nemen. Zo kan er een frisse wind door hun hoofd waaien.

Overwerken wordt verleden tijd. Overwerk is er voortaan niet meer bij. Lukt het ze niet om hun werk tijdig af te hebben dan moeten ze of een tandje er bij zetten of moeten wij overwegen het werk beter te verdelen.
Betere hygiëne op de werkplek. Ik ga het contract met de schoonmakers eens beter bestuderen en, indien nodig, stappen nemen om de kans op bacteriën te minimaliseren. Dat moet het ziekteverzuim verder terugdringen.