Met de bezorging van een Fire TV toestel en een zak popcorn met behulp van een drone is de eerste drone-bezorging een feit. Amazon leverde de spullen af bij een huis op het platteland van Engeland. De producten werden 13 minuten nadat ze online waren besteld, bezorgd.

Het gebied bij Cambridge is speciaal toegewezen als testgebied voor drones. Eigenlijk staan de Britse regels dergelijke bezorgingen niet toe maar de test is belangrijk in de race om onbemande voertuigen te ontwikkelen om de wijze waarop mensen goederen ontvangen, te transformeren. Zowel Amazon als Alphabet investeren momenteel veel in die ontwikkeling. Amazon had haar quadcopter drone-bezorgingsservice geschikt gemaakt voor de bezorging bij alle klanten die slechts op een paar kilometer afstand van de Amazon vestiging in Cambridge wonen.

De quadcopter vloog zelfstandig naar het afleveradres. Wetenschappers stonden klaar om de besturing van de quadcopter over te nemen wanneer deze zou falen. Om veilig te kunnen landen maakte de quadcopter gebruik van speciale sensors.

Amazon hoopt een systeem te kunnen ontwikkelen waarbij drones artikelen tot 1 euro veilig en snel in de stad kunnen afleveren. De drones zouden zo aanzienlijke besparingen in transportmiddelen en personeel kunnen opleveren.

Mij spreekt het wel aan. Mijn kantoor is op de 3e etage van ons pand. Wanneer drones kleine spulletjes bij mijn raam kunnen bezorgen dan hoef ik wat minder vaak met de trap op en neer.