Het combineren van whiskey met gerechten is niet gebruikelijk maar nadat ik een whiskey proeverij had bijgewoond weet ik wel beter.

Whiskey heeft een complexe smaak en kan gerechten overweldigen of verbitteren. Het is, bovendien, een drank waar men van elke slok moet genieten en het niet achteloos moet doorslikken.
Tijdens mijn whiskeyproeverij werd ik echter op verschillende dingen gewezen. Zo begon ik met een 10 jaar oude Glenmorangie. Deze was tweemaal gedistilleerd. Bij deze whiskey werd gekonfijte eend met sinasappelglazuur, gebraden zalm en andere gerechten met wat sinasappel en vanille gepresenteerd.

Daarna verscheen er een 12 jaar oude  Lasanta. Het residu in deze whiskey is op een speciale wijze verwijderd waarna de whiskey verder rijpt in speciale olorso en sherry vaten uit Spanje. De smaak van de whiskey had veel weg van warme specerijen vermengd met gladde chocolade rozijnen, honingraat en carameltoffee. Deze whiskey is ideaal voor het consumeren in combinatie met vlees, olijven en typische Spaanse gerechten.
De derde whiskey die werd aangeboden was een Glenmorangie Quinta Ruban. Deze whiskey werd geschonken bij een schotel met lamsvlees en aardappels met knoflook. Vegetariërs dronken het terwijl ze een aubergine met mint curry aten.
nowaver-com-glenmorangie
Voordat u alleen op Eerste Kerstdag achterover kunt zaken met uw favoriete whiskey, is het misschien een idee om u eens te verdiepen in de combinaties en mogelijkheden. Wie weet kunt u zo het dagelijks drinken van een lekkere whiskey rechtvaardigen.