Na jarenlang de Arena in 020 te hebben gevuld, zullen de Toppers komende kerst ook optreden in Ahoy Rotterdam. Niet één of twee keer, maar wel zes avonden op rij staan ze daar op de planken.

Het wordt een speciale kersteditie van Toppers in Concert. Volgens Jeroen van de Boom vloeien de optredens voort uit de wensen van hun fans. Die zouden veelvuldig om een speciaal kerst-thema hebben gevraagd. De Toppers zijn de beroerdste niet om daar een invulling aan te geven.

Volgens Jeroen zullen ze vele verschillende kerstnummers ten gehore gaan brengen. Bovendien worden ze straks bijgestaan door Lee Towers en de meiden van O’G3ne. De optredens zullen worden gedaan in een echt Charles Dickens décor. Dat moet dus een waar feest gaan worden.

Ik moet bekennen dat de Toppers niet echt mijn ding is maar ik heb diep respect voor wat ze hebben bereikt. Ooit waren hun optredens iets voor de happy-few maar ze slagen er toch steeds maar weer in om de Amsterdam Arena te vullen. Dat is tegenwoordig niet veel artiesten meer vergeven.

Ik twijfel er niet aan dat de kerstoptredens in Ahoy zullen aanslaan. Noch Jeroen, noch Gerard noch Rene wil zich commiteren door te stellen dat ook deze kerstoptredens een jaarlijkse traditie zullen gaan worden. Maar ze zijn zakelijk genoeg om de belangen daarvan goed af te wegen.