Het grote pand aan de kop van de Koopgoot in Rotterdam waar voorheen de V&D zat krijgt waarschijnlijk binnenkort een nieuwe eigenaar. De Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay heeft plannen het pand te huren.

Wanneer de overdracht door gaat dan zal het voormalige V&D pand helemaal worden verbouwd. Het moet hagelwit worden en grote ramen krijgen. De mega-verbouwing zou één van de belangrijkste projecten van Hudson’s Bay worden in Nederland.

Hudson’s Bay is een luxe warenhuis keten die al wordt gelinkt aan Rotterdam sinds bekend werd dat ze plannen hadden om naar Nederland te komen. Het pand is op dit moment in eigendom van verzekeringsmaatschappij Allianz.

Of het Hudson’s Bay echt lukt om het pand over te nemen, is nog onbekend. De welstandscommissie heeft bezwaar aangetekend tegen de hagelwitte platen die straks de gevel zouden moeten sieren. De welstandscommissie heeft liever dat de platen van natuursteen zijn maar de architecten die het voorstel voor de nieuwe gevel hebben gemaakt zijn van mening dat de modern uitstraling juist beter bij Rotterdam past.

Die architect is, overigens, afkomstig uit Engeland. Die keuze is opvallend omdat Nederland, en Rotterdam zeker, voldoende architectonische kennis heeft. Misschien dat Rem Koolhaas wat wil ontwerpen?