Op de Groenplaats is de grootste tijdelijke ijsbaan van de Benelux verschenen. De baan meet zo’n 1.500 vierkante meter en is volledig overdekt.

De gemeente heeft er dit jaar voor gekozen om de ijsbaan te overdekken omdat de generatoren die het ijs moeten koelen, vorig jaar overuren draaiden. Toen was de winter erg mild waardoor de machines haast dag en nacht bezig waren het ijs in goede conditie te houden. Een berekening leerde de gemeente dat een overdekte ijspiste ongeveer net zoveel energie zou besparen als 8 gezinnen gezamenlijk verbruiken op jaarbasis.

De stap is een extra stap om een milieu-vriendelijke ijsbaan te hebben. Eerder was er bewust voor gekozen om de piste van het Steenplein naar de Groenplaats te verhuizen omdat het Steenplein minder geschikt bleek te zijn. De vochtige wind vanaf de Schelde deed de ijsbaan teveel smelten.

De ijsbaan gaat komende zaterdag open. Wanneer je niet van schaatsen houdt dan is het nog altijd de moeite om er eens langs te gaan omdat naast de piste een terras met winterbar is gemaakt. Terwijl de een dan zwoegt op de tijdelijke schaatspiste kun je zelf heerlijk genieten van een pint of een andere versnapering.