Een nieuw voorstel van vliegtuigfabrikant Bombardier stelt dat het straks in staat is om in 20 minuten naar New York te vliegen.

De Antipode zou daarmee een topsnelheid van 30.000 kilometer per uur kunnen halen. Dat maakt dat het toestel 30 keer sneller is dan een Boeing 747 die momenteel wordt gebruikt. Ook zou het toestel 10 keer sneller zijn dan de Concorde die tot enige jaren geleden vloog.

Om deze snelheden te kunnen bereiken bouwt Bombardier voort op technieken die door de Amerikaanse ruimte organisatie NASA wordt gebruikt. NASA gebruikt namelijk raketten om haar ruimte toestellen de ruimte in te schieten. Bombarier wil eveneens dergelijke raketten gebruiken om hun toestel op snelheid te krijgen. Daarna worden ze losgemaakt van het toestel en keren ze zelfstandig terug naar de vertrekplek zodat ze opnieuw kunnen worden gebruikt.

De Antipode is een vervolgstudie op de Skreemr. Dat ontwerp werd enkele jaren geleden al geïntroduceerd maar het bleek dat het toestel te heet zou worden vanwege de wrijvingshitte. Ook zou de Skreemr teveel lawaai produceren vanwege die wrijving. De Antipode moet hier dus oplossing voor hebben gevonden maar of het ooit in productie wordt genomen, valt nog te bezien. Het huidige ontwerp biedt plaats aan maximaal 10 personen. Dat maakt dat het toestel wel snel kan zijn, maar tevens ook erg duur.