Wintersport is voor mij leuk, ontspannend en ook zeker gezellig! Toch heb ik veel bewondering voor mensen die echt leven voor de sport en bereidt zijn tot het uiterste te gaan om hun doel te bereiken.

Sownboarder Jeroen Smallegange en skiër Reinier Cremers zijn twee van die mannen die alles uit de sport en uit hun lichaam willen halen. En in dit geval misschien niet voor de sportieve prestatie, maar zeker wel voor de uitdaging. Ze zijn namelijk samen  naar het hoge noorden afgereisd om de kortfilm “Up North’ te maken. Om dit verblijf onder deze extreme omstandigheden mogelijk te maken hebben ze de nieuwe O’Neill X Jones collectie op hun reis meegenomen. Een collectie die gecreeërd is om in de meest extreme omstandigheden te kunnen skieën en snowboarden.

nowaver-com_oneill_xjones_upnorth_fooliage_jeelmul_noorwegen4De collectie heeft de naam te danken aan Jeremy Jones  een van de grootste snowboarders binnen de sport. Jeremy is ook meester van backcountry rinding. Dit betekend dat hij vaak langere tijd doorbrengt in de extreme wildernis, d.m.v. wandelen, klimmen en kamperen. Hierdoor stelt hij ook de hoogste eisen aan z’n kleding.  Jeremy is dan ook heel nauw betrokken geweest bij de totstandkoming en elk aspect van de collectie.

nowaver-com_oneill_xjones_upnorth_fooliage_jeelmul_noorwegen3Jeroen en Reinier hebben een reis gemaakt om nooit meer te vergeten; uren hiken in de mooiste natuur, slapen in een zelfgebouwd sneeuwhol en lunchen met uitzicht op een prachtig fjord.

nowaver-com_oneill_xjones_upnorth_fooliage_jellemul_noorwegen2Buiten een hele mooie film heeft de reis ook adembenemende foto’s opgeleverd (© @fooliage & @jellemul)

Nieuwsgierig naar de gehele O’Neill X Jones collectie? Gan dan naar de website van O’Neill: http://www.oneill.com/nl/nl/shop/inspiratie/collections/oneill-x-jones-collectie