Zoals jullie in mijn eerdere berichten hebben kunnen lezen heb ik een behoorlijke interesse in voetbal. Daarnaast zijn er ook wel sporten die ik  volg en Formule 1 is er daar zeker één van. Het tijdperk van Senna, Schumacher en later Vettel; ik heb het allemaal meegemaakt. Maar nu… Nu is er onze eigen held Max Verstappen. Wat heeft die jongen de Formule 1 eer aan gedaan het afgelopen jaar! Z’n overstap naar Red Bull Racing, z’n brutale manier van verdedigen en z’n ongelooflijke inhaalacties. Wat heb ik samen met miljoenen andere Nederlanders genoten en vaak op het puntje van m’n stoel gezeten het afgelopen seizoen!

Niet voor niets dat Max is uitgeroepen tot de Nederlandse sportman van het jaar. Nu mag hij daar nog een andere prestatie aan toevoegen. Max is namelijk met zijn 19 jaar de jongste coverheld van het mannenblad Esquire (dat inmiddels 26 jaar bestaat). In het blad geeft hij een onthullend interview en wordt er duidelijk wat er schuilgaat achter het koelbloedige pokerface van deze topcoureur.

Esquire verslaggever Johan Faber doet een hele mooie uitspraak over het interview met Max  en de bijbehorende foto mode-shoot  (met dank aan Pepe Jeans en Casper Rila die speciaal voor Esquire de foto’s heeft geschoten) “Zoals hij met dat dromerige koppie voor de camera’s poseert lijkt het misschien een schat van een jongen, zo eentje die je eerder een Chocomel aanbiedt dan een Red Bull. Maar ondertussen is hij dus ook een meedongenloze coureur, die een concurrent geen centimeter asfalt gunt.”

Nieuwsgierig naar het hele interview? Het dubbelnummer van Esquire ligt vanaf woensdag 15 december in de winkel.