De ploeg van Sparta is uitgeroepen tot Sportploeg van het jaar in de gemeente Rotterdam. Terecht, natuurlijk!

Spits Thomas Verhaar ging er ook nog eens vandoor met de Speler van het Jaar prijs en even zag het er naar uit dat trainer Alex Pastoor de prijs voor Oefenmeesters van het jaar in de wacht zou slepen. Zover kwam het echter niet. Die ging naar Raemon Sluiter die trainer is van Kiki Bertens.

Met die toekenningen is mijn maandag alsnog goed geëindigd. Eerder op de dag had ik het even zwaar toen bleek dat Real Madrid spits Christiano Ronaldo wederom was uitgeroepen tot winnaar van de FIFA Ballon d’Or, de beste speler van de wereld. Leuk voor hem maar ik ben toch meer fan van Lionel Messi van FC Barcelona. Dat is meer iemand die een team mee op sleeptouw neemt en die ook samen kan spelen met spelers zoals Suarez en Neymar. Ronaldo, daarentegen, is meer een eenling. Desondanks wil ik wel opmerken dat de wijze waarop hij het afgelopen EK Voetbal in Frankrijk moest verlaten, niemand toewens. Ronaldo moest nog voor het einde van de eerste helft van de finale tegen Frankrijk het veld af nadat hij een enkelblessure had opgelopen.