Of we dit jaar nog voor de kerst sneeuw gaan krijgen durf ik niet te zeggen. Maar wil je een romantische kerstomgeving ervaren, dan heb ik hier 5 steden die je echt eens moet bezoeken voor de kerst.

Zwolle. De hoofdstad van Overijssel heeft een prachtige binnenstad met vele historische kenmerken. Deze week heeft Zwolle de kerstboom op de Grote Markt geplaatst. Tegen een achtergrond van historische gevels en de Grote Kerk zal deze boom vanzelf al kerst-herinneringen oproepen. Een beetje sneeuw maakt de sfeer compleet.

Maastricht. Voor romantische ervaringen kun je het hele jaar door al terecht in Maastricht, maar tijdens de kerst-periode biedt de stad juist een beetje meer. Wandelen langs de Maas of heerlijk ergens op een verwarmd terras Gluhwein drinken; in Maastricht kan dat!

Keulen. De geweldige kerstmarkt van Keulen trekt elk jaar weer duizenden Nederlanders aan. Buiten deze kerstmarkt is een bezoek aan de volledig gerestaureerde binnenstad altijd de moeite waard.

Helsinki. De kans dat er de komende weken sneeuw zal vallen in Helsinki is zeker aanwezig. Dat maakt het kerstgevoel helemaal compleet wanneer je deze internationale en prachtige stad wilt bezoeken.

Vilnius. Je zou het niet zeggen maar de hoofdstad van Litouwen is bijzonder mooi en zeer betaalbaar. Hoewel Litouwen pas sinds een paar jaar onderdeel is van West-Europa spreken veel van de inwoners vloeiend Engels of Duits.