Binnenkort is het weer zo ver; dan kunnen we de Top-2000 horen, een lijst met 2000 muziek klassiekers die jaarlijks opnieuw worden verkozen. Eigenlijk biedt de lijst niets nieuws omdat het vaak dezelfde nummers zijn die jaarlijks terugkomen. Zeker de top-10 staat vast. Daarom maak ik mijn eigen top 10.

Dit jaar kies ik voor Nederlandse artiesten. Hoewel hier niet direct mijn voorkeur naar uit gaat hebben Nederlandse artiesten door de jaren heen mooie nummers gemaakt. Die nummers leggen het echter af tegen de muziek van de internationale artiesten. Vandaar dat je relatief weinig Nederlandse producties in de Top-2000 voorbij zult horen komen. Juist dat is de reden dat ik toch een paar Nederlandse krakers onder de aandacht wil brengen:

  • Dansen op de vulkaan, De Dijk
  • Never be clever, Herman Brood
  • Just a little bit of peace in my heart, the Golden Earing
  • No Limits, 2 Unlimited
  • Eenzame kerst, Andre Hazes
  • Dansen aan de zee, BlØf
  • Per spoor, Guus Meeuwis
  • Waarom fluister ik jouw naam nog, Benny Neyman
  • Ik voel me zo verdomd alleen, Danny de Munk
  • Una paloma blanca, George Baker Selection

Ik weet het: je kunt er het buurthuis mee vullen. Juist daarom is het belangrijk dat we deze klassiekers in ere houden!