Eerste Kerstdag valt dit jaar op een zondag waardoor de kerstdagen gevoelsmatig wat sneller voorbij zullen gaan. Maar als je niet weet wat je met de kinderen moet doen, dan heb ik hier een overzicht van de beste kerstfilms die je samen kunt kijken.

  1. Home Alone. Goed, het echte leven mag hoofdrolspeler Macaulay Culkin wat minder goed zijn vergaan maar zijn vertolking van het jongetje dat het huis tijdens de kerstdagen beschermd tegen inbrekers is hilarisch en hartverwarmend.
  2. Annie. Wie heeft deze film over het weesmeisje dat door een rijke zakenman wordt opgenomen, nog nooit gezien? Zelfs al heb je ‘m al eens gezien dan blijft het een aanrader.
  3. Gremlins. Deze film over beestjes die veranderen in monsters uit 1984 blijft een klassieker. Het is ook een mooie waarschuw voor kinderen omdat het toont wat er kan gebeuren wanneer men zich niet aan de regels houdt.
  4. Frozen. Deze animatiefilm uit 2013 heeft niet echt een kerstthema maar speelt zich af in een wonderlijke ijswereld. Natuurlijk kent het een gelukkige afloop.
  5. Sound of Music. Deze klassieker over de familie Von Trapp tijdens de Tweede Wereldoorlog blijft altijd een aanrader om te zien. Misschien is het thema nu nog actueler dan ooit met de chaos die de wereld momenteel beheerst.