Het gebeurt niet vaak maar vandaag zat ik zonder lunch. ‘Dan bestel ik wel even wat,’ was mijn gedachte. Dat was makkelijker gedacht dan gedaan want Rotterdam kent klaarblijkelijk vele goede broodjeszaken.
Mocht u ooit een broodje willen bestellen in Rotterdam dan heb ik wat tips:

  1. Lunchroom Atlantic. Ze laten je kiezen uit een variatie aan broodjes. Van zachte puntjes tot luxe Italiaanse bollen. Qua beleg hebben ze een ruime keuze aan kazen of snijvlees. Simpel maar lekker.
  2. Aert van Nes. Die zit in het centrum en trekt daarom vooral een zakelijk publiek. De lunch is er wat luxer maar ook de gewone boterham is er verkrijgbaar. Hoewel dat kroketje er altijd wel in gaat.
  3. De Pastakantine. De naam geeft het al weg. Wanneer je graag een pasta of salade wilt hebben voor de lunch dan is de Pastakantine een aanrader. De Pastakantine is echter een restaurant waardoor de prijzen wat hoger zijn.
  4. Figaro. Die doen ook een ontbijt. Ze bieden verschillende lunchmenu’s waar men uit kan kiezen. Elk menu bestaat uit een verse broodje of verse boterham met wat beleg.
  5. Albert’s broodjes corner. De naam alleen al doet heerlijk Rotterdams aan. Geen flauwekul maar gewoon Alberts broodjes corner. Ze bakken zelf hun broodjes en kunnen die van een variatie aan beleg voorzien.

Oh; en al deze zaken kunnen ook bezorgen. Dat is wel zo makkelijk.