Dit jaar is mijn beurt om het kerstmaal te verzorgen. Ik heb geluk. Julia staat er op dat zij het dessert mag maken, dus hoef ik me alleen maar op het voorgerecht en hoofdgerecht te richten. Geloof me; ik ga me helemaal uitleven.

Ik kook niet zo heel vaak meer. Omdat ik werk in Capelle aan den IJssel ben ik elke avond laat thuis. Het is nog wel op tijd om direct aan te schuiven, maar als ik ook nog zou moeten koken dan werd het wel heel laat. Gelukkig werkt Caroline vanuit huis zodat zij de flexibiliteit heeft om ook het avondeten te verzorgen.

Maar met kerst ben ik dit jaar aan de beurt en dit gaat het worden:

Als voorgerecht maak ik een ouderwetse Hollandse garnalencocktail. De visboer in Brasschaat zal speciaal voor mij een mooie doos garnalen apart zetten. Eenmaal schoongemaakt vul ik grote glazen met deze garnalen. Tussendoor doe ik stukjes manderijn. De dressing maak ik van dille, mayonnaise en citroen en ik doe er een klein scheutje cognac bij.

Het hoofgerecht is een traditionele Beef Wellington. Die maak ik van ossenhaas, ganzenleverpastei en een combinatie van fijngehakte paddenstoelen met kruiden, waarna alles wordt verpakt in bladerdeeg.