De kerst komt er aan, dus moeten de kinderen nieuwe kleren hebben. Een idee van Caroline. Van mijn centen. Maar goed. Wij gingen dus shoppen met de kinderen in Rotterdam zodat ze er tijdens de kerst picobello uit zien.

Ik ben al niet zo’n grote liefhebber van het shoppen in de stad maar soms ontkom je er niet aan. Dus togen wij met ons vijven naar Rotterdam. Juliea en Sophie wisten wel wat ze wilden. Sebastiaan moest het eerst zien voordat hij kon beslissen.

Het is fijn dat kinderen weten wat ze willen. Het is minder dat ze niet weten waar je dat moet kopen en, nog erger, hoeveel dat kost. Had ik ze alle drie de kans gegeven, dan was mijn eindejaarsbonus er binnen één middag doorheen gejaagd. Een paar schoenen hier, een broek daar, een truitje zus of een blouse zo; het mogen dan wel kindermaatjes zijn, de winkeliers rekenen ‘volwassen’ prijzen.

Uiteindelijk zijn we geslaagd op De Plaza. In de verschillende winkels op De Plaza vonden ze uiteindelijk allemaal iets van hun gading.

Een bezoekje aan de McDonalds maakte de dag voor de kinderen compleet. Het was voor mij de enige optie wat ik met mijn budget kon halen.