Juliea en Sophie zijn vandaag met school naar een theatervoorstelling geweest. Nu de kerstvakantie voor de deur staat, leek het de school leuk om de druk van school wat bij de kinderen weg te nemen.

Dat het de meiden goed is bevallen, is wel duidelijk. Ze raken er niet over uitgesproken. Het theater maakt, blijkbaar, gebruik van poppen, figuren, objecten, video, acteurs en livemuziek. Ik had er nog nooit van gehoord maar ik begrijp dat het theater samenwerkt met professionele schrijvers, componisten, acteurs, poppenspelers, muzikanten, techniekers, decor- en kostuummakers. Veel van de attributen worden in het eigen werkatelier van FroeFroe gemaakt, zo lees ik in de brochure.
nowaver-com-theater-froe-froe-antwerpen-jpg
De kinderen bezochten de voorstelling Bambole. Het verhaal gaat over een Koen die een burnout heeft omdat het gehoorschade heeft opgelopen door jarenlang naast de botsauto’s te staan. Op een nacht wordt hij wakker en woont er blijkt er opeens een huis naast het zijne. Het verhaal draait om de vriendschap die tussen de twee ontstaat.

Het leuke aan de voorstellingen van theater Froefroe is dat ze kinderen zowel voor- als na de voorstelling materiaal verstrekken. Zo hebben Juliea en Sophie nu verschillende kleurplaten maar er is ook wat oefenstof om te kijken of ze de informatie goed hebben onthouden. Het heeft er veel van weg dat de voorstelling dus niet alleen als ontspanning dient, maar ook de kinderen wat bij wil brengen.

Het enige probleem dat ik met het uitje heb is dat de kinderen nu alles over een burnout willen weten.