De commotie rondom Zwarte Piet heeft ook dit jaar weer veel losgemaakt. Dat bleek wel toen ik even een slibtongetje wilde gaan halen. Vishandel Schmidt Zeevis speelt er handig op in. Die had vandaag pieten in de zaak die allemaal één ding gemeen hadden; een vis getekend op hun gezicht.

Zwarte Piet is al lang niet meer alleen maar zwart. Roetveeg Pieten, Kleurenboog Pieten; noem het maar op. Vishandel Schmidt Zeevis ging daar blijkbaar dus in mee en liet zwarte en zwart-witte pieten aanrukken met een zeevis op hun gezicht.

Volgens Vishandel Schmidt Zeevis is het niet hun bedoeling om zich te mengen in de discussie omtrent Zwarte Piet. Wel werden er cadeautjes uitgedeeld aan schoolkinderen en kinderen van klanten. Ik moest het maar doen met mijn slibtongetje.

De actie vind ik een goed idee. De populariteit van verse vis staat onder druk, hoewel iedereen weet dat het gezond is. Het is ook goed om te zien hoe een zaak als Vishandel Schmidt Zeevis met de moderne tijd mee gaat. Eerder dit jaar kregen ze al het predikaat ‘Koninklijk’ toen de vishandel haar 100ste verjaardag vierde. Dat bewijst maar weer eens hoe goed ze er in zijn geslaagd om vernieuwend te blijven om zo de 100 jaar te kunnen volmaken.