De televisie heeft het begeven en dus moet deze worden vervangen. Het is al weer 10 jaar geleden dat ik de vorige televisie had gekocht, maar de techniek heeft blijkbaar niet stilgestaan.

De termen vliegen me om de oren; OLED, LED, FALD, WCG, HD of HDR. Stap een televisie-zaak binnen en je realiseert je plots dat je oud begint te worden en dat je de helft van de technieken niet kent, of niet snapt.
Ik begrijp uit mijn research dat de Ultra HD televisies de laatste trend zijn. Het nadeel is echter dat niet alle programma’s in Ultra HD wordt aangeboden. Samsung probeert extra klanten te lokken door, in samenwerking met INsight TV, een Video on Demand app aan te bieden.

Volgens ingewijden moet ik, wanneer ik een superieur beeld wil hebben, voor OLED techniek gaan. OLED zou een beter beeldkwaliteit geven dan LED televisies omdat iedere pixel z’n eigen lichtbron heeft. Zo kunnen diepere zwartwaardes en levendigere kleuren worden getoond.

Toshiba schijnt inmiddels ook een 3D TV op de markt te hebben gebracht waar je in 3D kunt kijken zonder dat je een speciale bril hoeft te dragen. De TV schijnt gebruik te maken van speciale gezichtsherkenningssoftware die een aantal kijkzones optimaal aanpast aan de positie van de kijkers.

Ik denk dat ik er goed aan doe om mezelf nog eens verder te verdiepen in alle technieken voordat ik een fortuin uitgeef.