Het gebeurt niet zo heel vaak maar deze zondag ben ik toch weer naar Rotterdam gereden. Ik was uitgenodigd om de derby Feyenoord tegen Sparta bij te wonen. Dat blijft een bijzondere wedstrijd.

Ik heb voor zowel Feyenoord als Sparta een zwak. Het zijn allebei clubs met een mooie historie die géén van beiden echt het maximale hebben weten te halen. Voor allebei de clubs staat de druk er altijd vol op.
Eén van mijn relaties had me uitgenodigd om deze wedstrijd vanuit een skybox in De Kuip te bekijken. Het is voor het eerst in zes jaar dat beide teams weer eens tegenover elkaar staan. En het mag gezegd worden dat het een heel spectakel was.

Sparta begon sterk en had in de 10e minuut een aardige kans. Gaandeweg de eerste helft nam Feyenoord het heft over en opende het de score met een goal van Vilhena. Net voor rust verdubbelde het die score.
Sparta probeerde het wel in de tweede helft, maar het leek er op dat de wedstrijd een gelopen race was. Na een uur ging de stand naar 3-0 en niet veel later kwam daar een 4e bij. Even leek het er op dat de 5e goal de einduitslag zou bepalen maar in de laatste minuten van de wedstrijd wist Sparta toch nog te scoren. Lang konden ze er niet van genieten want ook Feyenoord wist het net te raken. Zo eindigde de eerste derby in zes jaar dus in 6-1 voor Feyenoord.Nu was de uitslag in de Kuip 2-0.

Ik moet de volgende keer eerst maar eens goed nadenken of ik weer ga!