Een vriend van mij is over met zijn gezin. Omdat ons huis te klein is om nog eens vier extra mensen onder te brengen, hebben wij ze een B&B in Antwerpen geboekt. Nu kijken ze uit naar een weekendje weg naar Antwerpen.

Ik woon onder de rook van Antwerpen en kom dus regelmatig in die stad. Toch sta ik er weer versteld van wat Antwerpen kan bieden nu ik bezig ben een B&B in Antwerpen te boeken.
Ik beschouwde Antwerpen lange tijd als leuke stad om uit te gaan, maar ik kan het ook echt aanraden als bestemming voor een weekendje weg.

Antwerpen heeft diverse hotels, vele B&B’s en nog veel meer Air-B&B’s. Je kunt er dus eenvoudig en betaalbaar overnachten. Het openbaar vervoer in Antwerpen is goed geregeld zodat je rustig je auto kunt thuis laten, of kunt achterlaten bij het hotel of B&B.

Natuurlijk heeft Antwerpen heel veel cultuur en mooie plekken om te bezichtigen en je kunt er bovenal goed eten en drinken.

Vanwege die grote keuze is het lastig om te zeggen wat ik kan aanraden. Veel hangt van de tijd van het jaar dat men Antwerpen wil bezoeken. Mijn vriend, zijn vrouw en hun twee kinderen komen in de eerste week van januari. Helaas voor hen is de kerstmarkt van Antwerpen dan net voorbij. Maar misschien is dat maar beter ook, zodat we samen wat meer tijd kunnen besteden terwijl ze toch een weekendje in Antwerpen zijn.