Het is toch al weer enige tijd geleden dat ik de mijne had maar gisteren mocht ik het weer eens meemaken bij een oud-collega van mij; een vrijgezellenavond. Omdat hij nog steeds in Rotterdam woont vierde we zijn vrijgezellenavond in Rotterdam.

Dat we zijn vrijgezellenavond zouden vieren was voor Marco géén verrassing; vanwege de drukke agenda’s van alle deelnemers, was de afspraak al weken geleden gepland. Dat nam misschien het spontane element weg bij de bruidegom in spe maar dat hebben we goed gecompenseerd.

Marco is al jaren een trouwe fan van Feyenoord. We begonnen de dag daarom met een bezoek aan het Feyenoord museum in de Kuip. De bedoeling was om daar eens rond te kijken, maar we wilde Marco tevens testen op de kennis van z’n klassiekers.

Na dat bezoek werd hij in een krap-zittend Feyenoord trainingspak uit de jaren ’80 gehezen waarna we naar de binnenstad togen. Bij het stadhuis werd even halt gemaakt zodat hij daar, uit volle borst, het Hand in Hand Kameraden kon zingen terwijl het voorbijtrekkend publiek hem aanspoorde. Omdat zijn toekomstige echtegenote blond haar heeft, kreeg Marco de opdracht een 11-tal van blondharige dames bij elkaar te halen. Daar slaagde hij in door 11 blonde dames die boodschappen deden in de nieuwe markthal, bij elkaar te plaatsen.

Als afsluiting van de dag zijn we daarna naar een Chinees in de stad getrokken om daar, onder genot van een biertje en een heerlijke Chineze rijsttafel, de verrichten van Feyenoord in Europa te bekijken.

Marco; van harte jongen!