De familie, vrienden en klanten van zowel Caroline als van mij zitten verspreidt over de hele wereld. Het merendeel is Nederlands maar we kennen ook Amerikanen, Arabieren, Aziaten en Russen. Om ze allemaal een gelukkig nieuwjaar te kunnen wensen maken wij dit jaar gebruik van de moderne technologie.

In ons gezin is er altijd tenminste één die een Twitter, Facebook, Linkedin of Instagram account heeft. Daarnaast hebben zowel Caroline als ik een website voor onze bedrijven. En natuurlijk staan veel van onze contacten in onze mobiele telefoon.

Om al onze familie, vrienden en zakelijke contacten op een gepaste wijze een gelukkig nieuwjaar te wensen, hebben we verschillende korte video-filmpjes gemaakt. Over de tekst is goed nagedacht en voor de kijker lijkt het alsof deze speciaal voor hen is ingesproken. Wat rest is goed nadenken over welke cultuur of bevolkingsgroep op welke wijze benaderd moet worden. Zo heffen we in de video voor onze vrienden in het Midden Oosten géén glas champagne maar eten we een klein gebakje.

Alle video’s zijn vooraf opgenomen, hoewel je dat niet kunt zien. Het enige dat ons rest op 31 december en op 1 januari is er voor zorgen dat we op het goede tijdstip het juiste filmpje naar de juiste doelgroep sturen.