De dierentuin van Antwerpen is de komende weken omgetoverd tot een kleurrijk Chinees paradijs. Met China Light ZOO 2016 wil de Antwerpse dierentuin het jaar feestelijk afsluiten.

Als kind groeide ik op met de dierentuin van Antwerpen. Tenminste éénmaal per jaar bracht ik er wel een bezoek. De laatste jaren is het er echter niet meer van gekomen hoewel de kinderen nu een leeftijd beginnen te krijgen dat ze het zullen waarderen.
nowaver-com-antwerpen-zoo-china-light-zoo
Misschien dat de China Light ZOO 2016 daar verandering in kan brengen. Van 1 december tot en met 15 januari staan er door heel de dierentuin mythische draken, sierlijke vogels, bloemen, lantaarns en vazen die allemaal worden verlicht na zonsondergang. De grote draak meet daarbij zo’n 40 bij 6 meter.

16 Chineze kunstenaars zijn sinds midden november bezig geweest de constructies samen te stellen. Alle lichtjes zijn met de hand beschilderd. Een deel van de constructies is ter plekke gemaakt maar een groot aantal is verscheept vanuit Zigong in de Chinese provincie Sichuan. Deze stad heeft een naam hoog te houden wanneer het gaat om lichtfeesten.
nowaver-com-antwerpen-zoo-china-light-zoo-jpg2
Wanneer het weer het toestaat dan zullen wij de komende weken de China Light ZOO zeker eens bezoeken. Hopelijk kan ik de kinderen dan ook lekker maken om de komende jaren er regelmatig terug te keren.