De wijze waarop we sinterklaas vieren staat momenteel hevig ter discussie. Maar als ik kijk wat de gemiddelde sinterklaasvierder uitgeeft aan cadeau’s dan heb ik niet de indruk dat het feest snel ter ziele zal gaan.

Volgens de website lootjestrekken.nl koopt 52% van de sinterklaasvierders dit jaar hun cadeau’s online. Dat is een groei van 5% ten opzichte van vorig jaar. Per persoon geven ze gemiddeld zo’n 100 euro uit.

De website kwam tot die conclusie nadat het 1.000 Nederlanders in de leeftijd van 18 tot 70 jaar had ondervraagd. De toenemende stijging van het digitaal kopen laat zich volgens Lootjestrekken.nl eenvoudig verklaren. Nadat de deelnemers hun verlanglijstje op de website hebben ingevuld, kan de ander het met één klik op de knop bestellen. Vaak heeft men het dan al de volgende dag in huis.

Ik adviseer regelmatig klanten over de mogelijkheden van digitaal verkopen. Zolang de website actueel is en de verschillende veiligheidselementen worden bijgewerkt, kunnen veel kopers gepushed worden om digitaal te kopen. Ik twijfel er dan ook niet aan dat lootjestrekken.nl volgend jaar zal melden dat het aantal digitale aankopen wederom is gestegen.

Ik heb inmiddels mijn aankopen gedaan. Wat me nu nog rest is een passend gedicht schrijven. Ook daarvoor bestaan websites die kan helpen. Maar de mijne schrijf ik, voorlopig zelf, en met de hand!