Nu de winter is aangebroken heeft de verkoudheid bij ons thuis toegeslagen. Het begon met de jongste, maar inmiddels hebben ook mijn twee dochters een verkoudheid te pakken. Met een beetje pech volgen Caroline en ik spoedig om het daarna weer aan de jongste door te geven. Om dat te voorkomen grijp ik terug op 10 vertrouwde adviezen.
nowaver-com-10-tips-tegen-verkoudheid-jpg2
Persoonlijk vind ik verkoudheid de meest irritante ziekte de me kan overkomen. Het lijkt er op dat je er nooit meer vanaf komt en het slaat op mijn hele fysiek en gezondheid. Om dat te voorkomen dat ik langdurig hinder ondervindt van de verkoudheid, volg ik de volgende adviezen.

  1. Ik drink veel water om afvalstoffen uit mijn lichaam te verwijderen
  2. Ik eet veel citrusvruchten om zo vitamine C binnen te krijgen
  3. Zodra ik de eerste tekenen heb, drink ik kruidenthee. Dat verbetert mijn gevoel en helpt de rillingen tegen te gaan
  4. Knoflook helpt om het lichaam te reinigen
  5. Een kom kippensoep verlicht de verstopping van mijn neus en borst
  6. Zuigen op ijsblokjes helpt om de keelpijn te verzachten
  7. Een gesneden ui langs mijn bed voorkomt dat mijn neus verstopt raakt
  8. Door tweemaal daags te stomen voorkom ik holte ontsteking
  9. Kruidenthee verbetert mijn gevoel en helpt de rillingen tegen te gaan
  10. Een paar dagen vrij nemen draagt er toe bij dat ik sneller kan herstellen.

nowaver-com-10-tips-tegen-verkoudheid-jpg3