Afgelopen weekend had ik het genoegen dat ik een Cheerson CX-10c mini drone mocht testen. De drone was mij toegezonden met het verzoek om het eens te testen en er mijn oordeel over te vellen.

De Cheerson CX-10c speelt in op de trend om zelf foto’s vanuit de lucht te maken. Om het aantrekkelijk te maken voor de gemiddelde fotograaf heeft Cheerson deze drone bewust klein gehouden. Het past prima in één hand. Deze mini drone is daarmee de kleinste drone ter wereld.

Met de Cheerson CX-10c drone kun je zowel binnenshuis als buitenshuis alles filmen. Ze is zelfs voorzien van een LED lampje om nachtvluchten mogelijk te maken. De besturing van de drone heeft veel weg van de besturing van een X-Box.

De drone heeft een 0.3 mega-pixel camera waarmee je mooie beelden kunt vastleggen.

Het opladen van de batterij voor de drone neemt slechts 15 minuten in beslag. Daarna kun je ongeveer 4 minuten mee vliegen. Lichtjes op de besturing geven aan wat de status is van de batterij. Zelfs wanneer deze leeg is zal de Cheerson CX-10c een relatief zachte landing maken.

Toch blijft de beperkte vliegtijd een groot min-punt. Maar aan de andere kant; voor zo’n 35 euro moet je ook niet al teveel verwachten. Wanneer je eisen niet hoog zijn dan is de Cheerson CX-10c een ideaal kerstgeschenk.