Sinds ons trouwen is het ‘traditie’ dat we de laatster zondag van de maand buiten de deur eten. Zo kunnen we extra genieten van dat beetje vrije tijd dat we nog hebben. Die laatste zondag is deze december tevens eerste kerstdag. Gelukkig zijn ook op die dag de meeste restaurants in Antwerpen geopend.
nowaver-kerstdiner-antwerp-kerst-jpg3
Eigenlijk komt het dubbel goed uit dat we eerste kerstdag uit eten gaan in Antwerpen. De kerstmaaltijd op kerstavond is elk jaar weer een groot feest maar daags erna rennen we van hot naar her. Opa’s en oma’s bezoeken, familieleden een zaligkerstfeest wensen en, tussendoor, de kinderen laten spelen met hun kerstgeschenken. Zowel Caroline als ik staan dan niet te trappelen om ‘s avonds ook nog eens te koken.
nowaver-kerstdiner-antwerp-kerst-jpg4
De komende week zullen we de verschillende restaurants aan de Grote Markt eens bellen. Als ik de berichten mag geloven, dan is reserveren noodzakelijk. Dat zijn we gewend want met twee volwassenen en drie kinderen is het doorgaans sowieso lastig om ergens zomaar een tafel te vinden. Gelukkig kennen ze ons bij de verschillende restaurants aan de Grote Markt. Het is onze favoriete plek om uit eten te gaan. Hopelijk hebben ze met ons rekening gehouden en kunnen we ook deze laatste zondag van de maand een tafel ergens reserveren!
nowaver-kerstdiner-antwerp-kerst